18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Ordine în pieţe

Primăria Craiova a sistat emiterea certificatelor de urbanism pentru construcţiile provizorii din Piaţa Centrală şi din Piaţa agroalimentară Valea Roşie.

 

 

Reorganizarea pieţelor Craiovei începe cu adoptarea planurilor urbanistice zonale. Executivul din Bănie a decis să suspende certificarea construcţiilor provizorii din Piaţa Centrală şi din Piaţa agroalimentară din Valea Roşie, obligatorie la închirierea spaţiilor, până la întocmirea documentaţiilor tehnice de modernizare, care să fie supuse avizării consiliului local municipal.

Potrivit primarului Craiovei, Antonie Solomon, numai aşa va putea fi instituit un control riguros asupra gestiunii domeniului public din pieţe şi vor putea fi găsite soluţii rapide pentru demararea investiţiilor necesare. „Am spus încă de anul trecut că în pieţe este nevoie de reamenajare. Urbaniştii consideră că pentru asta ne trebuie, înainte de toate, planurile urbanistice zonale. Pentru început, vom solicita aceste planuri la Piaţa Centrală şi în Valea Roşie“, a declarat primarul Antonie Solomon.

Potrivit edilului-şef, astfel de acte vor fi întocmite pentru toate pieţele din oraş. Lucrătorii de la Direcţia de urbanism au arătat că, în aceste condiţii, nu se vor mai emite certificatele de urbanism până la adoptarea planurilor zonale. Directorul Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Târgurilor, Gheorghe Călinoiu, spune că procedura nu va dura mult. „Pentru spaţiile pe care le administrăm a fost întocmit cadastrul. Nu ni s-a solicitat oficial să facem planurile, dar, dacă ni se va cere, nu o să ne ia mult timp“, a precizat directorul Călinoiu. În privinţa certificatelor de urbanism, şeful pieţelor a arătat că suspendarea emiterii acestor hârtii nu va afecta decât atribuirea de noi spaţii, nu şi pe aceia care deţin deja teren cu chirie în pieţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII